Houten vloer leggen

Heb jij een mooi project waar wij ons in vast kunnen bijten?

Offerte aanvragen

Houten vloeren

Een houten vloer laten leggen is een duurzame en tijdloze keuze voor het bekleden van de vloer. Deze investering zorgt ervoor dat je niet alleen een prachtige nieuwe vloer hebt, maar ook lang en optimaal kunt genieten van praktische voordelen. Denk aan warmte in huis, meer karakter aan de ruimte en een mooie afwerking. Met onze vakmanschap en expertise kunnen wij de ideale houten vloer voor je aanleggen. Zo zal ons ervaren team de houten vloer met precisie leggen, rekening houden met de uitzettingsruimtes en weten we als geen ander hoe we de gewenste patronen moeten leggen.

Legproces

Bij De Visgraat Specialist gaan we zorgvuldig te werk en beginnen we met de voorbereiding. Zo verzorgen wij een ondervloer van mozaïek/staanplaat op de beschikbare ondervloer, zandcement dekvloer of anhydrietvloer. De houten planken worden afgemeten en bijgesneden om zo de vloer precies om maat te maken. Alle door ons gelegde vloeren worden verlijmd met de 2 componenten PU lijm. Na het lijmen is het belangrijk dat het hout op zijn plaats blijft, daarvoor gebruiken wij minuscule koploze nageltjes en nagelen we de parket deeltjes vast. Deze nageltjes zijn ontzettend klein, waardoor ze niet zichtbaar zijn.

De afwerking

Om de vloer af te werken, ondergaat het hout eerst een lichte polijsting. Het doel van het polijsten is om de eventuele splintertjes of het verouderde hout te verwijderen. Daarna is het belangrijk om eventuele overblijfselen van de lijm te verwijderen. Na deze verwijderingen wordt de stofzuiger grondig over de vloer gehaald en gaan we de vloer behandelen met olie. Zodra de olie is geabsorbeerd, wordt deze gelijkmatig ingeboend met een boenmachine. Zo ontstaat een gelijkmatige verdeling en verzadiging van de olie in het hout. Na een tijdje wordt de vloer gedroogd met behulp van poetsdoeken. Dit voorkomt eventuele resterende oliedeeltjes die vuil kunnen aantrekken en zorgt voor een stralend schone afwerking. 

Hier enkele projecten van De Visgraat Specialist

BEKIJK MEER PROJECTEN

In 4 stappen een nieuwe vloer

Rekentool

Gebruik de tool om een berekening te maken van de kosten van je visgraat vloer.

Specificaties

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m

Prijs

Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox