Heb jij een mooi project waar wij ons in vast kunnen bijten?

Stuur ons een bericht

Eikenhout: QFQ, Premier, 1 Bis of Rustiek eiken

Eikenhout is de beste houtsoort om een parketvloer van te maken. Het kiezen van de juiste sortering eiken is bepalend voor de gewenste uitstraling, welke past bij jouw stijl en interieur.

Hieronder laten wij je vier verschillende sorteringen eikenhout zien, met uitleg in het verschil tussen de vier. Daarbij varieert de prijs: QFQ is de duurste sortering, Rustiek de goedkoopste per vierkante meter. Zie voor de exacte prijzen het offerteformulier.

Vraag jezelf af of je voorkeur uitgaat naar een rustige vloer of juist een levendige vloer. QFQ leent zich bij uitstek voor het rustige effect. Hoe meer je neigt naar Rustiek, hoe levendiger je vloer er uiteindelijk uit zal zien.

Wij helpen je graag bij het maken van deze keuze tijdens ons bezoek op locatie. Want niet alleen je eigen smaak en de samenstelling van je interieur is bepalend, ook de lichtinval en de grootte en vorm van de ruimte is van belang. Daar kan de Visgraat Specialist je goed in adviseren.

Op onze foto verzameling op Pinterest kun je goed het verschil bekijken tussen verschillende soorten visgraat vloeren.

Sortering QFQ
Sortering premier
Sortering rustiek

Reclaimed wood

Een visgraat vloer van reclaimed wood is gemaakt uit oude balken uit gesloopte gebouwen.

Outside: van de balk zijn dunne plakjes van de buitenkant afgezaagd en tot parketplankjes gemaakt waarbij de structuur ruw en grof is. De vele scheuren, kleuren en hoogteverschillen geven een zeer robuuste uitstraling.

Inside: van de rest van de balk worden dunne plankjes gemaakt die niet de ruwheid van de buitenkant hebben maar dus wel uit oud hout gemaakt zijn. Scheurvorming komt er in voor maar het hout is wel egaler van kleur.

Prijs op aanvraag.

De Hongaarse punt

De Hongaarse Punt is een patroonvloer die erg lijkt op de visgraat en is een andere specialiteit van De Visgraat Specialist. Het verschil zit hem in de legmethode. Bij Hongaarse Punt vallen de uiteinden tegen elkaar aan en bij visgraat vloeren niet. Banen en lengte effect is sprekender bij dit patroon.

Hongaarse Punt is, net als visgraat parket, in vele standaardmaten verkrijgbaar, maar optimaal is het effect als je deze patroonvloer helemaal op maat laat maken. En dat is nu precies onze specialiteit. De breedte van de woonruimte is in deze bepalend voor de lengte van de plankjes. Dit kunnen wij voor je uitrekenen.

Op onze Pinterest boards kun je de verschillen zien tussen de twee vloeren. Als je nog niet een duidelijke voorkeur hebt, kun je dat wellicht krijgen door de verschillende voorbeelden te bekijken. We hebben tientallen foto’s verzameld met de twee verschillende patronen in verschillende settings: van winkels, restaurants, bars en musea tot woonkamers, badkamers, keukens en toiletruimtes.

Houd er rekening mee bij het kiezen van dit patroon, dat de prijzen verschillen. Het patroon is ongeveer 10% duurder dan het visgraat patroon. Let daar op als je gebruik maakt van ons offerte formulier. Voor het op maat maken van dit patroon berekenen we geen meerprijs ten opzichte van de standaardprijs.

Hongaarse punt klein

Kort breed 45 graden. Voor kleinere ruimtes.

Lang smal 60 graden. Dit zijn originele afmetingen van de Hongaarse Punt zoals je hem veel ziet in Parijse appartementen.

Hongaarse punt groot

Lang breed 60 graden. Voor een rustiger effect.