Vloer laten leggen

Heb jij een mooi project waar wij ons in vast kunnen bijten?

Offerte aanvragen

Vloeren leggen

Bij De Visgraat Specialist begrijpen we dat een vloer laten leggen meer is dan alleen een praktische stap. Het vereist aandacht voor detail en kwaliteit. Daarom bieden wij niet alleen prachtige visgraat vloeren, maar ook een gestructureerd stappenplan om je te helpen in het maken van keuzes. Wij helpen je bij elke stap van het vloerleggingstraject door middel van onze rekentool, heldere afspraken en vakmanschap. Hierdoor ontstaat een soepel proces en zorgen we dat jouw droomvloer geheel naar wens wordt geplaatst. Bij De Visgraat Specialist ben je aan het juiste adres met een nieuw project waar wij ons in vast kunnen bijten.

De legprocedure

Onze legprocedure begint met een doordachte voorbereiding en precisie. De vloer wordt rechtstreeks geplaatst op de ondervloer van OBS plaat, die eerder door een aannemer is aangebracht. Meestal wordt er gebruikgemaakt van een ondervloer van staanplaat/mozaïek op houten ondervloeren, zandcement dekvloeren of anhydriet vloeren. Zo ontstaat een goede basis voor het nieuwe parket. De parketvloer wordt op maat gemaakt voor de ruimte. Zo sluit de vloer precies aan op de specifieke afmetingen van de kamer. De parket deeltjes worden verlijmd met 2 componenten PU-lijm van de hoogste kwaliteit. Daarnaast worden de parket deeltjes vastgenageld met minuscule koploze nageltjes, om het hout tijdens het drogen van de lijm op zijn plaats te houden.

Afwerking van de vloer

De afwerking van de vloer is even cruciaal als het leggen zelf. Zo wordt de vloer eerst gepolijst om splintertjes en verouderd hout te verwijderen. Daarna worden eventuele lijmresten verwijderd en gaat de stofzuiger over de vloer heen. Vervolgens wordt de vloer in de olie gezet. Na het intrekken van de olie wordt gaat de boenmachine er overheen om het extra in te boenen. Zo wordt de olie overal egaal verdeeld en het hout verzadigd. Vervolgens wordt de vloer met poetsdoeken helemaal droog geboend. Zo voorkomen we dat er eventuele olierestanten blijven liggen die vuil aantrekken. Na deze afwerking duurt het 24 uur voordat je de ruimte kunt betreden. Daarom is ons advies om nog een dag (afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid) te wachten tot je de ruimte verder kunt inrichten.

Hier enkele projecten van De Visgraat Specialist

BEKIJK MEER PROJECTEN

In 4 stappen een nieuwe vloer

Rekentool

Gebruik de tool om een berekening te maken van de kosten van je visgraat vloer.

Specificaties

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m

Prijs

Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox