Benieuwd naar de mogelijkheden?

Offerte aanvragen

De verschillende afmetingen van de plankjes

Parketvloeren bestaat uit korte plankjes. De afmetingen van die plankjes bepalen de hoeveelheid banen in de ruimte. Over het algemeen geldt: hoe kleiner de plankjes, hoe meer banen, hoe drukker het effect.
Voor een rustige parketvloer kies je dus grotere formaten, waardoor er minder banen te maken zijn.

Vroeger was een visgraat vloer bij uitstek gemaakt van smalle, gelakte plankjes. In deze moderne tijd kun je eindeloos variëren met de afmetingen in parketvloeren. Tegenwoordig is een grotere plank, en dus een grote visgraat, de zogenaamde ‘reuzenvisgraat’ de trend. Een rustige parketvloer. Door het gebruik van kleurolie kan een white of grey wash effect worden bereikt. Zo combineer je bovendien het klassieke van de visgraat met het robuuste van een planken vloer.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Tijdens een bezoek aan onze showroom helpen we je graag bij het maken van een keuze. Want niet alleen je eigen smaak en de samenstelling van je interieur is bepalend, ook de lichtinval en de grootte en vorm van de ruimte is van belang. Daar kan de Visgraat Specialist je goed in adviseren. Plan hieronder eenvoudig jouw showroom bezoek.

Plan je bezoek