Heb jij een mooi project voor ons?

Offerte aanvragen

Het leggen van een vloer

In deze ruimte wordt er een Hongaarse Punt eiken parketvloer gelegd, rechtstreeks op de door een aannemer aangebrachte ondervloer van OSB plaat. Normaliter verzorgen wij een ondervloer van spaanplaat/mozaik op de beschikbare houten ondervloer, cq zandcement dekvloer of anhydriet vloer.

Aangezien deze Hongaarse Punt parketvloer door ons op maat is gemaakt voor deze ruimte (een groot pluspunt, zonder meerprijs, van de Visgraat Specialist) is het uitrekenen van de vloer eenvoudig. We beginnen exact op de middellijn van de ruimte. Vervolgens leggen wij een helft van de kamer vol. De parketvloer wordt strak tegen de haardplaat gezaagd. Langs de muren is dit niet nodig omdat de originele plint later wordt terug gezet. Voor het ruimtelijk effect wordt er geen band rondom geplaatst. Net zoals deze eiken parketvloer worden alle door ons gelegde vloeren verlijmd met 2 componenten PU lijm. Om het hout tijdens het drogen van de lijm op zijn plaats te houden, worden de parketdeeltjes ook nog vastgenageld met minuscule koploze nageltjes. Deze zijn zo klein dat ze bijna niet zichtbaar zijn.

Na het leggen van de vloer wordt deze lichtjes gepolijst. Dit is om eventuele splintertjes van het verouderde hout te verwijderen. Ook eventuele lijmresten worden verwijderd. Na goed stofzuigen wordt de vloer in de olie gezet. In dit geval Monocoat 2 componenten olie kleur “Pure”. Nadat de olie is ingetrokken wordt deze met behulp van een boenmachine ingeboend, zodat de olie overal egaal wordt verdeeld en het hout verzadigd raakt. Na enige tijd wordt de vloer met poetsdoeken helemaal droog geboend. Dit is om te voorkomen dat eventuele olierestanten blijven liggen en daardoor vuil aantrekken.

Als de gehele vloer is behandeld duurt het 24 uur voordat je de ruimte kunt betreden. Met het inrichten van de ruimte kun je beter nog een dag wachten. Deze droogtijden zijn wel sterk afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid. Bij hoge luchtvochtigheid (zomer en herfst) kan de droogtijd langer worden.

legprocedure atap3
legprocedure
legprocedure stap 5
legprocedure stap6