Project omschrijving

Weense punt laten leggen

Heb jij een mooi project voor ons of behoefte aan advies?

Bel 030-2074333

Weense punt – Kijkduin

Weens parket is zeldzamer dan bijvoorbeeld visgraat en de Hongaarse Punt. Ondanks dat het Weense punt patroon binnen het rijtje past, heeft het Weense punt parket patroon een rustigere uitstraling dan bijvoorbeeld het klassieke visgraat parket patroon.

Offerte aanvragen

Foto’s van dit project

Weense punt vloer laten leggen

Wat is een Weense punt vloer precies?

De Weense punt vloer, ook wel bekend als de Hongaarse punt vloer of Chevron vloer, is een populair patroon voor houten vloeren, gekenmerkt door zijn visueel aantrekkelijke zigzag- of visgraatpatroon. Het onderscheidt zich van het standaard visgraatpatroon door de manier waarop de houten planken in elkaar grijpen. Hier zijn enkele kenmerken en details over dit type vloer:

  1. Patroon: De houten planken leggen we in een hoek van 45 graden ten opzichte van de muur en overlappen elkaar op een manier die lijkt op een “V” of een “punt”. Dit creëert een visueel aantrekkelijk zigzagpatroon dat de ruimte meer diepte en textuur geeft.
  2. Houtsoorten: Deze vloer is gemaakt van verschillende houtsoorten, zoals eiken, walnoot, esdoorn, enz. De keuze van de houtsoort beïnvloedt de kleur en de textuur van de vloer, waardoor ontwerpmogelijkheden ontstaan.
  3. Afwerkingen: Net als bij andere houten vloeren bestaat de afwerking uit verschillende behandelingen, zoals matte, satijnen of hoogglans lakken, om de gewenste uitstraling te bereiken.
  4. Historische betekenis: De vloer heeft een rijke geschiedenis en was vooral populair in Europese paleizen en herenhuizen in de 16e en 17e eeuw. Eikenhout staat bekend om zijn klassieke en tijdloze uitstraling.
  5. Installatie: Het leggen van deze vloer vereist een zorgvuldige en deskundige aanpak, omdat het patroon nauwkeurige metingen en hoeken vereist. Vaak is het het beste om een ervaren vloerinstallateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat het patroon correct wordt uitgevoerd.
  6. Moderne toepassingen: Hoewel de vloer historische wortels heeft, is het nog steeds populair in moderne interieurs. Het kan zowel in traditionele als eigentijdse ruimtes worden gebruikt en voegt een vleugje elegantie en verfijning toe.

Deze vloer is een tijdloze en stijlvolle keuze voor diegenen die zoeken naar een uniek en aantrekkelijk vloerontwerp. Dit patroon kan variëren in complexiteit en kan worden aangepast aan de smaak en stijl van de eigenaar. Het is een duurzame keuze die de tand des tijds goed doorstaat en de waarde van een woning kan verhogen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m
Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox