Project omschrijving

Parket renovatie – Wilhelminapark Utrecht

Het renoveren van parket

Wij mochten een bestaande parket vloer deels vervangen door nieuwe plankjes. Rotte balken waren het probleem, daardoor moesten de balken en de ondervloer worden vervangen. De visgraat deeltjes met de speciale maat zijn door De Visgraat Specialist precies nagemaakt. Het minieme kleurverschil zal in de komende maanden verdwijnen.

Het onderhouden, repareren of gedeeltelijk renoveren van een bestaande visgraat parketvloer is uiteraard ook een specialisatie van De Visgraat Specialist.

Offerte aanvragen

Foto’s van dit project

parket renovatie
parket renovatie wilhelminapark utrecht

Wat is een parket vloer precies?

Een parket vloer is een type houten vloerbedekking die bestaat uit kleine houten stukken, meestal in de vorm van rechthoekige planken of blokken, die samen een patroon vormen op de vloer. Ze staan ​​bekend om hun elegantie, warmte en duurzaamheid. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en informatie:

  1. Houtsoorten: Deze vloeren worden gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder eiken, esdoorn, kersen, notenhout, grenen en meer. Elke houtsoort heeft zijn eigen kleur, textuur en karakteristieken, wat de keuze voor parketvloeren divers maakt.
  2. Patronen: Parket kan bestaan uit verschillende patronen, zoals visgraat, lamellen, vlechtwerk, blokmotieven en meer. Het gekozen patroon kan de uitstraling van de vloer aanzienlijk beïnvloeden, waardoor het zowel klassiek als eigentijds kan ogen.
  3. Afwerkingen: Deze vloeren kunnen worden afgewerkt met verschillende soorten lak, olie of was om de houtnerf te beschermen en de gewenste glans te bereiken. Matte, satijnen en hoogglansafwerkingen zijn beschikbaar, afhankelijk van de gewenste esthetiek.
  4. Duurzaamheid: Parket is duurzaam en kan tientallen jaren meegaan met de juiste zorg. Ht kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om eventuele slijtage of krassen te herstellen, waardoor hun levensduur wordt verlengd.
  5. Warmte en uitstraling: Parketvloeren voegen warmte en karakter toe aan elke ruimte. Het hout voelt natuurlijk aan en heeft een tijdloze aantrekkingskracht. Het kan zowel in residentiële als commerciële ruimtes worden gebruikt.
  6. Onderhoud: Parketvloeren vereisen regelmatig onderhoud, waaronder stofzuigen, vegen en af en toe dweilen. Het is belangrijk om te voorkomen dat water langdurig op de vloer blijft staan, omdat dit kan leiden tot schade.

Parketvloeren zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige, natuurlijke vloerbedekking met een tijdloze uitstraling. Ze kunnen passen bij zowel traditionele als moderne interieurontwerpen en voegen een gevoel van warmte en klasse toe aan elke ruimte. Het kiezen van de juiste houtsoort, afwerking en patroon is belangrijk om de gewenste esthetische resultaten te bereiken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m
Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox