Project omschrijving

Versailles vloer – Kasteel Maasbergen

Versailles vloer laten leggen

Ook voor een echte eikenhouten Versailles vloer moet u bij De Visgraat Specialist zijn. Deze is licht verouderd en gelegd in kasteel Maasbergen in de toepasselijke kleur “Castle Brown”.

Offerte aanvragen

Foto’s van dit project

Versailles vloer laten liggen
Versailles vloer plaatsen

Wat is een Versailles vloer precies?

De term ‘Versailles vloer’ verwijst naar een specifiek type houten parketvloer. Het is vernoemd naar het Paleis van Versailles in Frankrijk. Deze vloer staat bekend om zijn elegantie, symmetrie en ingewikkelde patronen. De vloer biedt elegantie, veelzijdigheid en hoge kwaliteit. Met het juiste onderhoud gaat de vloer jarenlang mee.

Enkele kenmerken van de eikenhouten Versailles zijn:

  1. Patronen: Dit type vloer bestaat uit grote, vierkante panelen gelegd in een geometrisch patroon en meestal met diagonale lijnen en centrale medaillons. Deze patronen variëren in complexiteit en stijl.
  2. Houtsoorten: Deze vloeren worden vaak gemaakt van hoogwaardige hardhoutsoorten zoals eiken, walnoot of mahonie. Deze houtsoorten worden zorgvuldig geselecteerd vanwege hun duurzaamheid en de looks.
  3. Afwerkingen: Meestal werken we de vloer af met een hoogglanslak om de houtnerf te benadrukken en de vloer een glanzende uitstraling te geven. Het is ook mogelijk om de vloer af te werken in een andere kleur lak.
  4. Kleur: De kleur varieert, maar vaak wordt het hout licht gebeitst om de natuurlijke kleur en textuur te accentueren. Hierdoor is de vloer ook gemakkelijk op uw interieurstijl aan te passen.

De Versailles vloerstijl is nog steeds populair en wordt vaak geassocieerd met luxe interieurs en historische herenhuizen. Vanwege de complexiteit van het patroon, is vakmanschap vereist. Overweeg je om zo’n soort vloer te nemen, dan is het raadzaam om dit altijd door een professional te laten doen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact op om je wensen te bespreken en jouw droomvloer werkelijkheid te maken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m
Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox