Project omschrijving

Dubbel Gerookte vloer

Project Dubbel Gerookt

Eiken 1 bis, 60x12cm, dubbel gerookt, licht verouderd, olie pure. Zwarte plint.

Offerte aanvragen

Foto’s van dit project

dubbel gerookt
dubbel gerookte vloer

Wat is een dubbel gerookte vloer?

Een dubbel gerookte vloer is een specifieke afwerkingstechniek die we gebruiken bij het verwerken van houten vloeren. Deze techniek omvat twee rookbehandelingen van het hout om bepaalde visuele effecten en kleurveranderingen te bereiken. Dit is hoe wij een dubbel gerookte vloer aanleggen:

  1. Eerste rookbehandeling: Bij de eerste rookbehandeling wordt het hout blootgesteld aan ammoniakdampen of andere rookbronnen. Deze behandeling reageert met het looizuur in het hout en resulteert in een donkere verkleuring. Het hout kan hierdoor een diepere, rijkere tint krijgen, meestal variërend van grijstinten tot bruine tinten, afhankelijk van het houtsoort en de behandeling.
  2. Schuren en schoonmaken: Na de eerste rookbehandeling wordt het hout geschuurd om de ruwe plekken glad te maken en eventuele onzuiverheden te verwijderen. Daarna wordt het grondig gereinigd om alle restanten van de rookbehandeling te verwijderen.
  3. Tweede rookbehandeling: De tweede rookbehandeling is vergelijkbaar met de eerste, maar het doel is meestal om de kleur enigszins te intensiveren of gelijkmatiger te maken. Deze behandeling kan ook extra diepte en karakter aan het hout toevoegen.

Het resultaat van een dubbel gerookte vloer is meestal een houten vloer met een unieke, verouderde uitstraling en een diepe, rijke kleur. Deze vloeren kunnen een gevoel van warmte en elegantie aan een ruimte toevoegen en zijn populair in zowel moderne als traditionele interieurontwerpen.

Houd er rekening mee dat de exacte resultaten van een dubbel gerookte vloer kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type hout dat wordt gebruikt, de duur van de rookbehandelingen en de specifieke technieken die worden toegepast. Wil je meer weten? Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact op en maak jouw droomvloer werkelijkheid.

Vrijblijvende offerte aanvragen

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m
Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox