Project omschrijving

Heb jij een mooi project voor ons of behoefte aan advies?

Bel 030-2074333

Band en bies vloer laten leggen

Een mooi voorbeeld van een parketvloer met een bies, een band, weer een bies en sluitfriezen. Dit is een eiken visgraat 1bis met padoek biesjes en afgewerkt met 5% wit Monocoat. Padoek is een zeer duurzame en uitzonderlijk stabiele houtsoort uit Afrika.

Offerte aanvragen

Foto’s van dit project

Band en bies vloer

Bezoek onze showroom

Bij De Visgraat Specialist kun je een ruim assortiment vloerstalen en voorbeelden van legpatronen bekijken. Tijdens een bezoek aan onze showroom helpen we je graag bij het maken van een keuze. Want niet alleen je eigen smaak en de samenstelling van je interieur is bepalend, ook de lichtinval en de grootte en vorm van de ruimte is van belang. Daar kan de Visgraat Specialist je goed in adviseren.

Plan je bezoek
buitenkant showroom visgraat specialist
voorbeelden vloeren showroom visgraat specialist
vloerstalen showroom visgraat specialist
vloer voorbeelden showroom visgraat specialist
voorbeel showroom visgraat specialist
Plan je bezoek

Wat is een band en bies vloer precies?

De vloer is een stijlvolle en decoratieve manier om houten vloeren te accentueren en een unieke uitstraling te geven aan een ruimte. Deze vloerstijl maakt gebruik van verschillende soorten hout, patronen en kleuren om grenzen en versieringen rondom de visgraat vloer te creëren. De belangrijkste kenmerken van deze vloer zijn:

  1. Hoofdvloer: Dit is het centrale gedeelte van de vloer, meestal gemaakt van een enkele houtsoort en vaak met een bepaald patroon zoals visgraat.
  2. Bies: De bies is een smalle strook hout die langs de omtrek van de hoofdvloer wordt geplaatst. Het is in de meeste gevallen van een andere houtsoort dan de hoofdvloer en dient als een decoratieve rand. Het contrast tussen de bies en de hoofdvloer zorgt voor een unieke look.
  3. Band: De band is breder dan de bies en bevindt zich net buiten de bies. Het is ook van een andere houtsoort en fungeert als een bredere rand rondom de hoofdvloer. De band kan worden versierd met verschillende patronen, inlegwerk of marqueterie voor extra decoratie.
  4. Patronen: Binnen de bies en band kunnen we verschillende patronen creëeren. Denk aan geometrische patronen zoals visgraat of diamant of meer ingewikkelde ontwerpen, zoals sterpatronen.
  5. Houtsoorten en kleuren: Het gebruik van verschillende houtsoorten biedt de mogelijkheid om contrast in kleur en textuur te creëren. Dit contrast kan het ontwerp van de vloer nog meer benadrukken.

Dit type vloer is een populaire keuze voor luxe interieurs, zoals herenhuizen, landhuizen en historische gebouwen. Het voegt een opvallende uitstraling toe aan de vloer en kan de algehele sfeer van een ruimte verbeteren. Het is belangrijk om samen te werken met ervaren vloerinstallateurs die bekwaam zijn in dit ambacht om het beste resultaat te bereiken.

Vrijblijvende offerte aanvragen