Project omschrijving

Band en bies vloer

Band en bies vloer laten leggen

Een mooi voorbeeld van een parketvloer met een bies, een band, weer een bies en sluitfriezen. Dit is een eiken visgraat 1bis met padoek biesjes en afgewerkt met 5% wit Monocoat. Padoek is een zeer duurzame en uitzonderlijk stabiele houtsoort uit Afrika.

Offerte aanvragen

Foto’s van dit project

Band en bies vloer

Wat is een band en bies vloer precies?

De vloer is een stijlvolle en decoratieve manier om houten vloeren te accentueren en een unieke uitstraling te geven aan een ruimte. Deze vloerstijl maakt gebruik van verschillende soorten hout, patronen en kleuren om grenzen en versieringen rondom de visgraat vloer te creëren. De belangrijkste kenmerken van deze vloer zijn:

  1. Hoofdvloer: Dit is het centrale gedeelte van de vloer, meestal gemaakt van een enkele houtsoort en vaak met een bepaald patroon zoals visgraat.
  2. Bies: De bies is een smalle strook hout die langs de omtrek van de hoofdvloer wordt geplaatst. Het is in de meeste gevallen van een andere houtsoort dan de hoofdvloer en dient als een decoratieve rand. Het contrast tussen de bies en de hoofdvloer zorgt voor een unieke look.
  3. Band: De band is breder dan de bies en bevindt zich net buiten de bies. Het is ook van een andere houtsoort en fungeert als een bredere rand rondom de hoofdvloer. De band kan worden versierd met verschillende patronen, inlegwerk of marqueterie voor extra decoratie.
  4. Patronen: Binnen de bies en band kunnen we verschillende patronen creëeren. Denk aan geometrische patronen zoals visgraat of diamant of meer ingewikkelde ontwerpen, zoals sterpatronen.
  5. Houtsoorten en kleuren: Het gebruik van verschillende houtsoorten biedt de mogelijkheid om contrast in kleur en textuur te creëren. Dit contrast kan het ontwerp van de vloer nog meer benadrukken.

Dit type vloer is een populaire keuze voor luxe interieurs, zoals herenhuizen, landhuizen en historische gebouwen. Het voegt een opvallende uitstraling toe aan de vloer en kan de algehele sfeer van een ruimte verbeteren. Het is belangrijk om samen te werken met ervaren vloerinstallateurs die bekwaam zijn in dit ambacht om het beste resultaat te bereiken.

Vrijblijvende offerte aanvragen

m2
m
Mdf plint incl montage , 2x voor gelakt
m
Type Prijs
Oppervlakte
Ondervloer
Afmeting visgraat
Sortering
Verouderen
Monteren
Randafwerking
Plinten
Prijs per M2 -
Prijs randafwerking -
Prijs plinten -
Prijs totaal -

Heeft u vragen of bent u overtuigd van de mogelijkheden, laat dan hier uw naam, mail en telefoon nummer achter. Dan bellen wij u terug. U ontvangt de offerte die u heeft gemaakt in uw inbox