Gerookt of Verouderd

Gerookt of verouderd: verschillende bewerkingen van de parketvloer

Veel mensen kiezen voor een vloer die gerookt of verouderd is. Dit zijn bewerkingen die een heel verschillende uitstraling kunnen geven aan uw parketvloer.

Roken

Om het vergelen van eikenhout tegen te gaan rookt men het hout, waardoor het donkerder wordt. Dit gebeurt in een luchtdichte container met behulp van ammoniak. De duur van deze behandeling bepaalt de mate van kleurverandering. De uiteindelijke kleur van het hout zal door invloed van zonlicht op den duur aanzienlijk verminderen. De behandeling wordt vaak gecombineerd met een kleurolie om het effect te versterken.

Verouderen

Door een eigen ontwikkeld procédé zijn wij in staat om het hout dusdanig te verouderen, dat het een natuurgetrouwe kopie is van echt oud hout en zo goed als splintervrij. In een trommelmachine wordt het hout zodanig bewerkt dat er krasjes en butsen in ontstaan. U kunt kiezen uit 3 gradaties: licht, middel en zwaar verouderd. Aan de hand van het monstermateriaal bij ons bezoek op locatie kunt u tot een verantwoorde keuze komen.

Op onze Pinterest pagina kunt u een hele verzameling foto’s bekijken met gerookte of verouderde vloeren en het effect daarvan op verschillende ruimtes.

telefoon: 06 – 53 40 96 37
rekentoolstuur een mail