Wie is De Visgraat Specialist

Ben von Hebel is De Visgraat Specialist. Met ruim 30 jaar ervaring in het leggen van houten patroonvloeren is hij DE man voor het juiste advies en de beste kwaliteit visgraat vloer.

Met gedegen kennis van houtsoorten, technieken, werking en afwerking kan hij snel inschatten hoe een vloer in uw ruimte het best tot zijn recht komt.

Ben von Hebel is specialist op het gebied van het uitwerken van ingewikkelde en gedetailleerde ontwerpen van banden en biezen. Samen met ontwerpster Anne Tombeur stond hij jarenlang garant voor “haute couture” designvloeren.  Voor vele klassieke en geometrische patronen wordt hij gevraagd alsmede voor restauratie van oude vloeren en het opknappen van beschadigde houten vloeren.

Ben von Hebel

Goed om te weten is dat er in het hele productieproces geen computer aan te pas komt. Het denkwerk gebeurt uitsluitend in zijn hoofd en zijn handen maken de onderdelen, met behulp van een paar basis machines in zijn werkplaats aan huis. Een timmerman pur sang, die het ambacht tot in de finesses beheert.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Ben. Behalve dat zijn product decennia lang mooi blijft en nauwelijks aan mode onderhevig is, gaat hij op een creatieve manier om met het restmateriaal. Van alle kleine houtresten maakt hij bijvoorbeeld tafelbladen of planken voor brood of tapas. Deze laatste worden uitsluitend verkocht bij The Frozen Fountain op de Prinsengracht in Amsterdam. Alleen onbruikbaar materiaal stookt hij in zijn houtkachel om de werkplaats te verwarmen.

Vele woonkamers, kantoorpanden en winkels in Utrecht, Amsterdam en omstreken zijn al voorzien van een Von Hebel parketvloer. Het leggen van de vloeren laat hij over aan vakmannen die perfect uitvoeren wat hij bedacht heeft.

broodplanken
De Visgraat Specialist Renault4

telefoon: 06 – 53 40 96 37

rekentoolstuur een mail